Degustare de vinuri Crama Oprișor
Imagini
Informații
Descriere
Etichete listate:
- La Cetate Merlot
- La Cetate Chardonnay
- Rusalca Alba
- Dragaica Rosie
- Smerenie
Meniu:
- Platou branzeturi fine cu nuca prajita
- Cotlete de berbecut cu ceapa si parmezan
- Mousse de branza dulce cu fructe confiate
Pret/persoana: 59 lei
Somelier: Florin Marian
Chef: Rafa Marius
Interpret: Asist.univ.drd. Alina-Elena Onet
Poveștile încep, de obicei, cu "A fost odată ca niciodată..." Acest "odată" are pentru Crama Oprișor o latură documentară, dar și o notă reflexivă. Privirea înapoi nu este doar o ocheadă aruncată peste umăr, ci o mândră întoarcere în timp pentru a dezvălui oamenilor fundamentul pe care construim conceptele și valorile.
Printre primele mențiuni scriptice ale locurilor unde se află Crama Oprișor, în raport cu bogăția pământului prielnic cultivării viei și producerii vinurilor de calitate, descoperim scrierile lui I.C. Filitti. Menționarea, încă din secolul al XV-lea, a moșiilor oltenești de pe Valea Drincei ca proprietăți ale boierilor olteni (printre ei, Neagoe Strahaianul) este continuată, după anul 1688, de preocuparea lui Constantin Brâncoveanu pentru pământurile din zonă, cunoscute pentru producția de vin de cea mai bună calitate.
Suntem obișnuiți ca termenul de prezent să îl percepem ca pe o clipă. La Oprișor în fiecare clipă încercăm să le oferim oamenilor o parte din sufletul locului. Așa cum am fost binecuvântați cu bogăția pământului, așa și harul oamenilor locului s-a întors prin a face din rodul viilor vinuri cu personalitate. Calitatea strugurilor ce îi cultivăm pe colinele Oprișorului, împreună cu măiestria celor ce îngrijesc mustul și vinul au o contribuție esențială la identitatea cramei noastre.
În fiecare clipă este esențial pentru noi să cizelăm și să înobilăm cele două mari direcții pe care ne-am dezvoltat: Oltenia Profundă și Artă și Vin. Pentru că fiecare dintre ele reprezintă de fapt un prezent continuu.