Ecosisteme

Imagini

Informații

Data: zilnic
Telefon Informații: 0269 436 545

Descriere

Zona temperată este ilustrată prin toate formele de relief (de la câmpie la golul alpin) fiecare dintre acestea fiind populate cu fauna corespunzătoare şi cu elemente floristice caracteristice. Aici pot fi întâlnite atât păsări cât şi mamifere sau animale nevertebrate. Între acestea se află animalele carnivore întâlnite în ţara noastră precum lupul şi vulpea dar şi ursul.

Pădurea tropicală este reprezentată prin numeroase exemplare de papagali şi fluturi exotici care impresionează prin colorit şi forme. Elementul floristic este deosebit de abundent, ilustrând condiţiile mediului din regiunile exotice ale globului unde toate elementele climei sunt favorabile dezvoltării vegetaţiei luxuriante.

Zona arctică prezintă un exemplar de focă, piesă reprezentativă pentru această zonă dar şi cu o conotaţie de ordin istoric, fiind una dintre cele mai vechi piese ale muzeului. Alături de focă mai este expus un exemplar de bufniţă polară (Nyctea scandiaca), considerată a fi cea mai masivă şi mai puternică dintre speciile de bufniţe.
Ultima dioramă din sectorul zoologic ilustrează biodiversitatea continentului australian, consecinţă a izolării geografice a acestuia de restul continentelor. Fauna Australiei conţine o imensă varietate de animale endemice, o mare parte din amfibienii de aici regăsindu-se doar pe continentul australian.

Dintre speciile aflate în expunere, ursul Koala, jderul marsupial, veveriţa marsupială, pasărea liră, prigoriile australiene precum şi câteva specii de insecte, impresionează vizitatorii.

MUZEUL DE ISTORIE NATURALA (Adresa: Str. Cetăţii, Nr. 1, Sibiu)

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?