Evoluția lumii vii

Imagini

Informații

Data: zilnic
Telefon Informații: 0269 436 545

Descriere

În prima parte a expoziţiei este prezentată succint evoluţia lumii vii de la cele mai simple organisme până la păsări, începând cu nevertebratele ce populează mediul acvatic al mărilor şi oceanelor precum meduzele, viermii marini, coralii, crustaceele şi continuând cu insectele, peştii, reptilele, unele cu înfăţişări înspăimântătoare, altele impresionând prin colorit şi forme.

Prezentarea păsărilor debutează cu speciile alergătoare (struţul, nandu şi pasărea emu), considerate adevărate curiozităţi ale naturii.
Un sector special este rezervat prezentării păsărilor acvatice, reconstituindu-se un colţ din Delta Dunării, atât în ceea ce priveşte o parte a faunei cât şi vegetaţia caracteristică acestei zone. Vegetaţia este ilustrată prin elemente lemnoase autentice, trunchiuri de copaci naturali, conservaţi.

În afară de această zonă de expunere, păsărilor acvatice li s-a mai rezervat un spaţiu ce reconstituie un mal surpat, populat cu speciile caracteristice de păsări.
Sectorul median al expoziţiei surprinde aspecte din viaţa păsărilor, în special a celor arboricole, aici putându-se întâlni de la păsări de dimensiuni foarte mici la răpitoarele mari de zi şi de noapte.

MUZEUL DE ISTORIE NATURALA (Adresa: Str. Cetăţii, Nr. 1, Sibiu)

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?