Muzeul de Istorie-Casa Altemberger

Imagini

0 voturi

Detalii

Tipul: Muzeu

Informații de contact

Telefon: +4 0269 218 143
Adresa: Sibiu, str. Mitropoliei, nr. 2

Descriere:

La început a fost reşedinţa comitelui Altemberger apoi, timp de 400 sute de ani a fost sediul primăriei oraşului, iar astăzi este muzeul de istorie...aceasta e casa Altemberger, un impresionant ansamblu de arhitectură gotică civilă.

Muzeul ne face cunoscută viaţa locuitorilor din aceste părţi ale Transilvaniei din cele mai vechi timpuri prin redarea spaţiilor de locuit, obiceiurilor, credinţelor, activităţilor cotidiene. Expoziţia de bază cuprinde: Lapidariul antic, Lapidariul medieval, Arme şi armuri, Arme de foc, Sticle din Transilvania, Bresle sibiene, Monede, Tezaur, alături de alte obiecte de patrimoniu.

Alături de expoziţiile de bază, muzeul are şi două frumoase curţi interioare. În prima dintre acestea, vizitatorul este întâmpinat de o suită de statuete întruchipându-l pe Hermann, întemeietorul oraşului, în diverse ipostaze ce surprind tipologiile orăşanului din secolul XVII: cavaler, bancher, student, infanterist, măcelar, vindecător, primar, crâşmar, menestrel. În cea de-a doua curte interioară, numită şi „Grădina Martirilor”, pot fi admirate lucrări de sculptură figurativă.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?
Evaluează localul