Beautifully Damaged

Imagini

Informații

Data: 25 Iunie - 21 Iulie 2024

Descriere

Expoziție de pictură, instalație robotică și performance de dans contemporan
 
Denumirea expoziției: Beautifully Damaged
Artist: Drd. Alexandru Cînean
Durată: 21.06.- 21.07. 2024
Performance de dans contemporan: 25.06.2024, ora 14:00
Curator: Dr. Alexandru Constantin Chituță și Prof. Dr. Octavian Saiu
Locul de desfășurare: Muzeul Național Brukenthal, Podul Palatului Brukenthal
Piața Mare, nr. 4, Sibiu
 
Parteneri: Facultatea de Litere și Arte Lucian Blaga Departamentul de Artă Teatrală, Smart Collaborative Srl., Alfa Test Srl, Universal Robots, Art Fundamentals, Galeria la Pătrat, Atelierul de rame
 
Expoziția personală Beautifully Damaged a artistului Alexandru Cînean deschide porțile către un univers în care mitologia greacă se contopește cu era modernă, unde poveștile antice se întâlnesc cu tehnologia avansată într-o simfonie captivantă de culori și forme. Prezentând o serie de lucrări de pictură cu dimensiuni variate, expoziția este o invitație la o călătorie artistică care te poartă dincolo de granițele timpului și spațiului.
Inspirat de miturile clasice, artistul îmbină elemente ale trecutului cu aspecte ale prezentului, introducând în lucrările sale roboți, tehnologie VR și alte inovații contemporane. Prin această abordare îndrăzneață, Alexandru Cînean explorează nu doar legăturile dintre mitologie și realitatea modernă, ci și impactul pe care progresul tehnologic îl are asupra umanității și a mediului înconjurător.
Fiecare pictură este o poveste în sine, uneori încărcată cu o notă subtilă de ironie, în care figuri umane ne amintesc de armonia frumuseții clasice, dar care sunt adesea contorsionate de spărturi, zone de griuri sau peisaje abandonate. De la mitul lui Pygmalion sau a unui om artificial homunculus, la clonare, sursele de inspirație ale artistului sunt variate. Își pune întrebări cu privire la existența umană și a evoluției ei într-o lume aflată în continuă schimbare.
„Beautifully Damaged” este mai mult decât o simplă expoziție de artă - este o incursiune în imaginația vibrantă a unui artist care îndrăznește să îmbine mitul și tehnologia într-un mod inovator și provocator. Prin intermediul acestor lucrări captivante, Alexandru Cînean ne invită să reflectăm asupra propriei noastre relații cu lumea înconjurătoare și să explorăm complexitatea și frumusețea unui univers dinamic.
Picturile din acest proiect sunt rezultatul unei colaborări creative strânse cu actorii. Artistul a lucrat împreună cu Horia Fedorca, Ada Bicfavli, Anastasia Florea, Valentina Moghina, Danna Odagiu, Bogdan Craiovan, Dorin Pătărău tehnician luminist și Raluca Elena Cînean designer vestimentar, pentru a da viață acestui proiect artistic.
 
Performance de dans contemporan
 
În cadrul expoziției Beautifully Damaged va fi organizat un performance de dans contemporan, avându-i ca protagoniști pe Ada Bicfavli și Isabela Paula Haiduc, ambele studente în anul 2 de master la Facultatea de Litere și Arte ULBS, cu specializare în cadrul departamentului de Artă Teatrală. Acest spectacol va implica o interacțiune dinamică și inovatoare cu un braț robotic. (cobot)
Performance-ul are ca punct de pornire legenda lui Pygmalion.
 
Coordonatorul tehnic al proiectului va fi Daniel Spătăcean, reprezentând Smart Collaborative Srl, cu responsabilitatea de a programa și gestiona brațul robotic, furnizat de către Alfa Test Srl, partenerul distribuitor de roboți Universal Robots. Compoziția muzicală va fi realizată de Sez, iar Raluca Elena Cînean va fi responsabilă de designul și realizarea costumelor și scenografiei pentru acest spectacol.
Coboții de la Universal Robots sunt concepuți pentru o colaborare elegantă cu oamenii. Astfel sunt dotați cu o serie de proprietăți care fac din folosirea acestora ceva inegalabil. Își găsesc utilizarea într-o serie întreagă de aplicații în întregul spectru industrial.
UR10e este un robot industrial colaborativ extraordinar de versatil care asigură atât ridicarea unei sarcini utile mari (12,5 kg), cât și raza de acțiune lungă (1300 mm), ceea ce îl face extrem de potrivit pentru o seria largă de aplicații în domeniul supravegherii mașinilor, paletizarea și ambalarea. UR10e este ofertat și ca sistem de robot OEM împreună cu Panoul de învățare cu 3 poziții.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?