Simfonia Bebemol

Imagini

Informații

Data: 12 Aprilie 2024, 10:00 Vineri

Descriere

Vineri, 12 aprilie 2024, ora 10.00, Sala Thalia


Simfonia Bebemol
concert pentru bebeluși și viitoare mămici


Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu
Dirijor: Ciprian Marinescu

asCULTă:
Ludwig van Beethoven - Simfonia a VII-a în La major, op. 92
Informații și rezervări la telefon 0735566486

După succesul primului concert dedicat celor mai mici spectatori ai Filarmonicii, din luna ianuarie, reluăm această inițiativă educativă, la cererea publicului, și vă așteptăm vineri, 12 aprilie, cu una dintre cele mai optimiste, plăcute și ușor de înțeles simfonii ale lui Beethoven.

Considerat primul muzician liber-profesionist, Ludwig van Beethoven a fost un compozitor de geniu și un pianist desăvârșit, reușind să cânte la pian cu doar două degete și să interpreteze lucrări extrem de dificile. La doar 28 de ani, Beethoven s-a lovit de una dintre cele mai mari piedici pentru un muzician: pierderea auzului. După multe încercări de a găsi o cale de a-și recupera auzul, acesta și-a înfrânt toate fricile și a spus: „Ceea ce nu pot auzi cu urechea inima mea va trebui să ghicească. Vreau să cânt, să cânt pentru toți.” A reușit astfel să compună opere nemuritoare, ale căror sunete străbat lumea și acum, de la un capăt la altul.

„Studiile arată că bebelușii apreciază cel mai mult muzica clasică! Într-un studiu realizat de compania Sony, s-a dovedit că bebelușii reacționează cel mai bine la muzica lui Beethoven și nu la muzica pentru copii care e difuzată de obicei la radio. Potrivit doctorulul Shinichi Suzuki, copiilor de cinci luni le place deja concertul lui Vivaldi, iar un nou-născut care a ascultat zilnic, timp de câteva ore, Suita a 2-a de Bach, a început să se miște în ritmul muzicii trei luni mai târziu. Abilitatea bebelușilor de a percepe forme muzicale complexe este un miracol!” (Masaru Ibuka, „După 3 ani este prea târziu”)


Toate spectacolele Filarmonicii de Stat Sibiu sunt recomandate publicului de orice vârstă, cu rugămintea de a păstra o atitudine potrivită pentru o sală de concerte, care să nu îi împiedice pe cei din jur să se bucure de eveniment.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?