Spectacolul "Eu Te Cred, da' Tu Ma Minti"

Imagini

Informații

Data: 20 Mai 2024, 19:00 Luni
Locul:Cluj, Casa de Cultură a Studenţilor, Cluj-Napoca
Evenimentele trecute
  • 23 Martie 2020, 19:00 Luni

Descriere

EU TE CRED, DA’… TU MA MINTI!
Comedie adaptata dupa “La Menteuse” de Jacques Bricaire si Maurice Lasaygues

Traducere: Rodica Baitan
Adaptare: Monica Davidescu, Liviu Lucaci

“Eu te cred, da’ tu ma minti!” este o adaptare a piesei bulevardiere “La Menteuse” scrisa de Jacques Bricaire si Maurice Lasaygues.
Premiera initiala a avut loc pe 1 octombrie 1987, in regia lui Rene Clermont, la Teatrul “Petit Marigny” din Paris, dandu-i viata actori renumiti ai timpurilor, precum Sabine Paturel, Henri Courseaux, Bernard Lavalette, Annie Jouzier si Genevieve Brunet.
Indiferent de trecerea anilor si schimbarile timpurilor, situatiile ilare oferite de spectacol raman extrem de la moda si gustate de public, fiind intangibile in fata oricarui trend trecator.

Personajele:
Bernard, 50 ani, farmecul anilor grizonati. Aurelian Temisan
Isabelle de Rompoingt, 40 ani, snoaba peste masura. Monica Davidescu
Francoise, 30 ani, jurnalista, foarte mondena. Anca Dinicu / Letitia Vladescu
Patrick, 30 ani, inginer, romantic, baiat frumos. Cosmin Vijeu
Jane, frumoasa, un vis. Alexandra Salceanu

Situatiile qui-pro-quo puternice, extrem de savurate de spectatori, fac deliciul acestei piese de teatru, personajele invartindu-se din situatie in situatie.
Piesa o are ca muza pe Jane, o faptura fermecatoare, cu o imaginatie inflacarata dusa spre mitomanie, care reuseste sa dezlantuie o cascada a dezastrelor prin depanarea incompleta a povestilor, situandu-le departe de realitatea simpla.
Patrick, baiatul ce o iubeste nu se asteapta ca realitatea sa fie distorsionata si astfel, crede deschis tot ceea ce ii impartaseste Jane, incercand, apoi, grabit sa rezolve probleme ivite, creand, la randul sau, si mai multe incurcaturi. In cadru este implicata si familia lui Jane, formata din tatal si sora ei, care cunosc foarte bine personalitatea fetei. Cu toate acestea, sunt momente cand si ei sunt prinsi in tesatura minciunilor si, surprinsi fiind de situatie, continua sa brodeasca ducand, astfel, lucrurile catre un haos extrem de enervant pentu personaje dar comic si savuros pentru public.
In final, totul se termina cu bine, spre fericirea tuturor.

Piesa de teatru este o comedie de situatie savuroasa in care toate personajele se gasesc in situatii de qui-pro-quo pe gustul spectatorilor. Pe scurt, piesa este despre o fata careia ii place sa ,,ajusteze’’ adevarul cu minciuni si povesti scoase din carti si adaptate la realitate, iar baiatul care o iubeste crede tot ce ii spune si se grabeste sa rezolve problemele ivite dar face si mai multe incurcaturi. Familia fetei este formata din tata si sora. Ei o cunosc foarte bine dar din cand in cand si ei sunt prinsi in tesatura minciunilor. Cand personajul,despre care s-a inventat subiectul, intra in actiune sosind in casa si propunand o alta solutie , lucrurile o iau razna. Pana la urma … totul se termina ….cu bine, sper.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?