Spectacolul "Cutia Pandorei"

Imagini

Informații

Data: 29 Ianuarie 2023, 19:00 Duminică
Evenimentele trecute
  • 6 Ianuarie 2023, 19:00 Vineri
  • 16 Ianuarie 2019, 19:00 Miercuri
  • 24 Octombrie 2018, 19:00 Miercuri

Descriere

de Katalin Thuróczy
traducere de Anamaria Pop

regia: Andrei Măjeri
scenografia: Cristian Rusu
asistent de regie: Adina Lazăr

Distribuţia:
Miriam Cuibus
Cătălin Codreanu

regia tehnică: [Arhidiade Mureşan] / Răzvan Pojonie
lumini: Jenel Moldovan, Alexandru Corpodean
sonorizare: Vasile Crăciun

„Neputința de a numi este un bun simptom al emoției“ spunea Barthes în Camera Luminoasă. E aproape imposibil pentru un regizor să-și descrie munca, fenomen scindat, împărtășit și calibrat de sensibilitățile actorilor, scenografului, tehnicienilor... Pot doar să arunc înspre potențialii spectatori frânturi din viitorul spectacol.
Sunete horror. Palincă de pere. Topoare. Cutii. Feline. Piele fină. Bătrânețe. Povești. Comoară misteriosă.
În Cutia Pandorei găsim amestecate într-un plat du jour ingrediente dintre cele mai diverse: personaje grotești, situații comice, povești dramatice, decor cu accente suprarealiste etc. Hilda și Bandi sunt două personaje animate de o poveste care se întinde, într-o adevărată saga de familie, peste mai bine de cinci decenii: istoria unei comori ascunse. Agresiunile lor perpetue scot la iveală elementele disfuncționale ale unei familii aflate mereu la un pas de îmbogățire... Un pas pe care nimeni nu e dispus să îl facă, fapt bine ilustrat în replica Hildei: „Ura lui taică-tu a fost mai mare până și decât lăcomia lui“.
Hilda și Bandi se rănesc, eliberând energii intense într-un perimetru de luptă strâmt, într-un spațiu aglomerat de „boarfe vechi“. Ce se va întâmpla cu aceste două biete suflete când afară va fi frig și întuneric, iar camera va rămâne pustie? Toate celelalte lucruri intră în cutii.
Mulțumesc celor doi actori, Miriam Cuibus și Cătălin Codreanu, pentru profesionalism, răbdare și bucurie de joc! Primul meu spectacol într-un teatru național li se datorează în mare măsură.
Andrei Măjeri

Data premierei: marţi, 20 mai 2014

Bilete

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?