Arborele genealogic al tuturor statelor Europei şi al suveranilor ei, 1889

Imagini

Informații

Data: 8 Mai - 8 Iunie 2014

Descriere

Excepţionalul obiect de patrimoniu, primit în custodie de la Fundaţia Dignitas, ce va fi expus timp de o lună la Muzeul Naţional de Istorie a României, a aparţinut Regelui Carol I al României.

Arborele genealogic a fost realizat în 1889 de către românul Ion (Jon) C. Gârleanu, aşa cum intenţionat a dorit să-şi precizeze naţionalitatea pe tipăritură. A fost publicat la Viena şi oferit cadou Regelui Carol, după cum rezultă din inscripţia cu litere aurite de pe tubul protector. Tipăritura este amplasată într-un cilindru din lemn îmbrăcat în piele cu cifrul regelui Carol I, având dedicaţia: Majestăţii Sale CAROL I, Regele României. Arborele genealogic a fost tipărit de editura H. Engel & Fils, Imprimerie J. R. de la Cour, Vienne.

Această inedită genealogie prezintă statele Europei printr-o succintă înşiruire de evenimente istorice importante, precum şi pe şefii de stat ai acestora, care s-au succedat de-a lungul istoriei, până la începutul anului 1889. Pe această cale, Ion C. Gârleanu a încercat să realizeze o originală istorie a Europei şi a liderilor ei. Dar scopul principal al publicării în 1889 a arborelui genealogic al şefilor de stat europeni era acela de a celebra împlinirea vârstei de 50 ani de către regele Carol I şi de a arăta că, prin suveranul său, Regatul României avea o strânsă legătură cu istoria europeană, dominată, la aceea dată, de imperii, regate, principate şi ducate.

Locul evenimentului: Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), Calea Victoriei nr.12.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?