Liga profesorilor excepționali

Imagini

Informații

Data: 20 Martie - 21 Iunie 2024
Locul: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Descriere

S-a lansat Campania națională „Liga profesorilor excepționali” - o inițiativă pentru recunoașterea devotamentului dascălilor din România.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează campania națională „Liga profesorilor excepționali”, ediția 2024, dedicată dascălilor care dezvoltă România prin educație și contribuie la formarea unor noi generații de excelență. Campania se adresează educatorilor, învățătorilor și profesorilor din întreaga țară, care s-au remarcat de-a lungul carierei și au avut un impact deosebit asupra elevilor și, implicit, asupra sistemului educațional.

FDVDR premiază poveștile de succes ale dascălilor, iar „Liga Profesorilor Excepționali” devine o platformă de prezentare a acestora publicului larg, oferind recunoaștere și apreciere pentru devotamentul și eforturile constante ale cadrelor didactice. Campania reprezintă o inițiativă menită să sublinieze importanța și demnitatea unei profesii care contribuie în mod esențial la formarea viitorului României.

Pentru înscrierea în concurs, cadrele didactice din România sunt invitate să completeze formularul de participare, disponibil pe fundatiadanvoiculescu.ro. Criteriile de evaluare a candidaților înscriși vizează: implementarea unor metode educaționale moderne și inovative de predare, obținerea unor rezultate școlare deosebite ale elevilor prin participarea la olimpiade ori concursuri naționale și internaționale, încurajarea și susținerea tinerilor care au devenit lideri de opinie, cercetători sau cetățeni implicați în viața socială a țării, publicarea articolelor de referință educațională, încurajarea copiilor aflați în situații dificile să-și continue educația și să-și depășească limitele, dar și implicarea în activități extracurriculare.

Campania națională „Liga profesorilor excepționali” urmărește premierea dascălilor care, prin munca lor, contribuie zi de zi la dezvoltarea unei Românii educate. Pentru primele trei locuri se vor acorda burse de merit în valoare de: 30.000 lei, 20.000 lei și 10.000 lei, pe parcursul următorului an educațional. Toți profesorii calificați în finală vor fi premiați, în funcție de numărul de voturi obținut, cu tabere educaționale în vara anului 2024, materiale educaționale, laptopuri Samsung, tablete reader Kindle sau enciclopedii, oferite de unul dintre partenerii campaniei - Editura Fischer International.

Liga Profesorilor Excepționali include 4 etape: înscrierile în campanie, care se desfășoară în perioada martie-mai, evaluarea aplicațiilor va avea loc în luna mai, iar premierea câștigătorilor în perioada 17 iunie – 21 iunie.

Într-o societate în continuă schimbare, profesorii joacă un rol esențial în formarea viitorului și în obținerea performanțelor elevilor. Dezvoltarea României se face prin educație, iar profesorii reprezintă pilonii fundamentali ai acestui proces. Aceștia nu doar transmit cunoștințe, ci și modelează caractere și contribuie semnificativ la progresul societății prin formarea generațiilor viitoare.

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?