"Creațiunea" - Concert de muzică clasică și religioasă

Imagini

Informații

Data: 15 Iunie 2024, 19:00 Sâmbătă

Descriere

Vino la Concertul extraordinar intitulat CREAȚIUNEA! Când? SÂMBĂTĂ, 15 iunie 2024 de la ora 19:00. Sala Radio din București, o catedrală a sunetelor, un templu al muzicii va fi din nou gazda noastră. Împreună cu invitații noștri vom zugrăvi prin culori sonore un tablou unic prin care vrem să vă oferim o seară memorabilă. Tema concertului va fi una specială, inedită - Creațiunea.
Concertul va fi susținut de Corul de cameră “THE ROYAL SINGERS”, Corul de cameră „PRELUDIU – VOICU ENĂCHESCU”, Orchestra “PRO NOBILE” precum și de un ansamblu vocal-simfonic format din cele două coruri reunite alături de orchestră. Invitatul serii va fi violonistul ALEXANDRU TOMESCU – un nume atât de cunoscut în lumea muzicală, câștigător a numeroase premii naționale și internaționale, care ne va delecta cu măiestria sa prin sunetele viorii Stradivarius. Pe scenă vor urca și soliștii: Mediana Vlad – soprană, Marius Nine – tenor și Cosmin Melinte – bariton.

Dirijori: Albert Mădălin Codreanu/ Andrei Stănculescu

Pianiști: Larisa Alexandra Scumpu-Baciu/ Andreea Dobia

Prezentatori: Miruna Ionescu și Sorin Dinu

Cu toții suntem fascinați atunci când facem o plimbare sau o excursie în mijlocul naturii. Ascultăm trilurile păsărilor, privim stelele în miez de noapte sau surprindem în fotografii un apus ce nu se poate descrie în cuvinte. Tot ceea ce vedem are în spate un Arhitect unic, care a creat totul pentru noi, pentru a ne bucura din plin de viață. Tot acest concept artistic își propune să creeze o atmosferă auditiv-vizuală care să te poarte printre cele mai frumoase culori și emoții, care să stârnească imaginația spre tot ce este nobil și înălțător. Dumnezeu este Creatorul Universului și vrem să-I aducem recunoștință prin vocile și instrumentele noastre. În timpul pieselor, vor fi proiectate imagini spectaculoase pe ecranul de pe scenă.

Repertoriul ales va conține lucrări celebre, de factură clasică și religioasă, ce ilustrează frumusețea naturii. Veți putea asculte piese precum Vivaldi – “Anotimpurile”, Haydn – Corul „Die Himmel erzählen die Ehre Gottes” din Oratoriul Creațiunea”, John Rutter – „All things bright”, Gustav Holst – „Jupiter” din suita „Planetele” etc.

Concertul se va desfășura în două părți, cu pauză de aproximativ 20 de minute. În partea a doua a concertului vor fi momente de mare încărcătură și energie, atunci când toți cei de pe afiș vor interpreta împreună.
Intrarea se va face pe bază de bilete. Bilete se pot achiziționa prin www.iabilet.ro

Te așteptăm cu drag la această sărbătoare și îți mulțumim că vei fi parte din concertul nostru!

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?