COLDPLAY | European 2024 Tour

Imagini

Informații

Data: 12 Iunie 2024, 17:00 Miercuri
Locul:Bucureşti, Arena Națională Bucureşti
Artiști:Coldplay
Setează alertăModifică alerta setată

Setează alertă

Alegeți ziua în care doriți să primiți alerta (reminder) despre acest eveniment.
Evenimentul:COLDPLAY | European 2024 Tour
Începutul evenimentului:12 Iunie 2024, 17:00

Descriere

Concert Coldplay în România. Pe ce dată va concerta trupa britanică în 2024 și când apar primele bilete

Coldplay a confirmat că va concerta în România în 2024 și a precizat și data concertului.

Concertul Coldplay în România în 2024 va avea loc pe 12 iunie, pe Arena Națională din București. Biletele vor fi la pre-sale din 25 iulie. Acesta va fi primul spectacol pe care trupa britanică în frunte cu Chris Martin îl susține în țara noastră.

Concertul a fost, practic, anunțat printr-un teaser, în timpul unui show Coldplay în care au fost ilustrate steagurile țărilor în care trupa urmează să concerteze în 2024. Printre steaguri se afla și cel al României, țară în care Coldplay nu a concertat niciodată. În postarea inițială se preciza că un anunț concret privind datele concertelor anunțate pentru 2024 urmează să vină din partea trupei.

Coldplay

Coldplay este o formație de rock alternativ și piano-rock din Londra, Regatul Unit, printre cele mai cunoscute formații din lume.Formația este compusă din Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman și Will Champion.

Coldplay este una dintre cele mai de succes trupe ale noului mileniu, vânzând peste 50 de milioane de albume. Trupa este, de asemenea, cunoscută pentru single-urile de succes "Speed of Sound", "Clocks" și "Viva la Vida". A fost premiată cu multe Premii Grammy. Coldplay și-a câștigat faima mondială cu lansarea single-ului "Yellow", urmat de succesul albumului de debut, Parachutes (2000), care a fost nominalizat la Mercury Prize. Atât Parachutes cât și următorul album, A Rush of Blood to the Head (2002), au avut un imens succes; cel din urmă a fost numit de către NME Albumul Anului. X&Y (2005) a primit și el laude; din decembrie 2006, formația a lucrat cu producătorul Brian Eno la cel de-al patrulea album, Viva la Vida or Death and All His Friends care a apărut în anul 2008. Albumul a fost premiat cu două Premii Grammy, pentru Cel mai bun album rock al anului și pentru Cel mai bun Duo sau Formație. Tot din albumul Viva la Vida or Death and All His Friends face parte și single-ul "Viva la Vida" care a primit Premiul Grammy în calitate de Cântecul anului 2008.

Materialele de început ale trupei au fost comparate cu cele ale lui Jeff Buckley, U2 și Travis. De la lansarea Parachutes, Coldplay s-au inspirat din alte lucrări, cum ar fi cele Echo and the Bunnymen și George Harrison pentru A Rush of Blood to the Head și Johnny Cash și Kraftwerk pentru X&Y.

 

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?