PROIECȚIE "De Ce Scriu Ăștia Pe Pereți?"

Imagini

Informații

Data: 27 Iunie 2024, 19:00 Joi

Descriere

Centrul Cultural Reduta vă invită la Proiecția primului documentar românesc DE CE SCRIU ĂȘTIA PE PEREȚI? despre graffiti și street art în data de 27 iunie, de la ora 19.00.
Încercând să se depărteze de o abordare clasică, centrată doar pe universul uneori ermetic al acestei culturi urbane, filmul prezintă incursiunea unui outsider în lumea oamenilor cu spray-uri și poftă de adrenalină.
Cele două realități se ciocnesc uneori, regizorul, devenit parte activă în film, lovindu-se de toate diferențele dintre personalitatea sa și cea a oamenilor pe care îi descoperă.
Istoria agitată a ultimilor 30 de ani de graffiti și street art este prezentată prin materiale de arhivă și mărturii, opunându-i-se calmitatea unei vieți normale dusă de un om care, până recent, doar a trecut pe lângă zidurile colorate, întrebându-se cine sunt cei care le aduc la viață, dar temându-se să își asume riscuri.
Pornit la inițiativa a doi street-artiști români (Robert Obert și John Dot S), filmul a fost scris și regizat de Alin Boeru și produs de Wearebasca.
Proiectul a fost finanțat de Centrul Național al Cinematografiei și sprijinit de Societatea Română de Televiziune și BV McCann Erickson.
 
SINOPSIS
Încercând să înțeleagă dedesubturile fenomenului graffiti și street art din România, un corporatist ajunge să se descopere pe sine.
Pornit ca o analiză obiectivă a unei contraculturi, documentarul se transformă într-o poveste intimă de maturizare (coming-of-age) a unui bărbat de 35 de ani, înghițit de universul diferit pe care îl descoperă.
Filmul explorează toate dimensiunile și specificitățile aceste comunități – de la intervențiile pe metrouri, tramvaie, trenuri, ajungând la acțiuni clandestine pe străzi, în spațiul public sau în locuri abandonate.

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?