Laboratorul curiozității

Imagini

Informații

Data: 20 Martie - 26 Aprilie 2024

Descriere

În perioada 20 martie – 26 aprilie, de miercuri până duminică, din oră în oră în intervalul 10:00-17:00, invităm elevii, însoțiți de cadre didactice sau de părinți, la tururile ghidate prin expoziția de știință interactivă „Laboratorul curiozității”, deschisă în cadrul Palatului Culturii din Iași, în Sala Petru Caraman a Muzeului Etnografic al Moldovei, să descoperim împreună știința interactiv și distractiv.
Evenimentul este structurat în două părți, în prima dintre acestea vom descoperi o serie de experimente de fizică, de mecanică, de optică și de acustică. Aici vedem invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous, iar pentru a colora experiența, vom face curcubeie și vom îmbina puzzle-uri cu oglinzi. De asemenea, vom afla cum zboară avioanele cu principiul Bernoulli, vom desena cu un pendul gravitațional și vom aprinde becuri cu o bobină Tesla. Secțiunea include și un microscop prin care copiii pot să descopere părți din lumea vie, exponate despre corpul uman și creier, dar și o instalație prin care vizitatorii pot vedea prin ochii celor care poartă ochelari.
A doua parte a „Laboratorului curiozității” include o zonă de edutainment în cadrul căreia îi vom provoca pe copii să își testeze logica, perspicacitatea, dar și capacitatea de soluționare a problemelor prin tot felul de jocuri practice gândite special pentru experiența „Laborator”. Vizitatorii vor putea să gândească soluții pentru buna organizare a unui oraș, să asambleze mecanisme cu roți dințate, să rezolve jocuri sub forma unor labirinturi, dar și a unor puzzle-uri logice.
Un tur ghidat în „Laboratorul curiozității” durează aproximativ 60 de minute, iar tururile se desfășoară din oră în oră în intervalul 10:00-17:00. Prețul unui bilet este de 15 lei de persoană.
Expoziția se vizitează doar pe bază de rezervări la numărul de telefon 0766 704 668, WhatsApp, sau e-mail laboratordoti@gmail.com

Amplasarea pe hartă

Autentificare

Vă rugăm să introduceți emailul și parola Dvs:

Înregistrare Express

Introduceți adresa de email și parola:
Emailul Dvs este deja înregistrat pe Fest.ro. Doriți să unificați ambele conturi de utilizator?